Siffror att slänga i huvudet på högerns ledarskribenter!

by

Samtidigt som opinionen svänger sitter ledarskribenterna på SvD och förutspår kris inom Socialdemokratin. Att folk byts ut eller själva väljer att lämna, naturligt. Att Socialdemokratin är 36,6% är betryggande då jag aldrig kan vara nöjd med en socialdemokrati som i ett val får under 35%. Sverige kan bättre, det måste komma en helt ny vision för Sverige.

Expressen, Demoskop

Oppositionen fortsätter att bevisa att man kan, vill och ska vinna nästa val nu på söndag i Kungsträdgården.

Etiketter: , ,

Ett svar to “Siffror att slänga i huvudet på högerns ledarskribenter!”

  1. Rudis Says:

    Men den opinionsundersökning du visar leder ju till att Alliansen regererar vidare, om än knappt. Alternativet är att S aktivt samarbetar med SD för att få makten. Men jag trodde att Mona gjort klart att hon aldrig skulle samarbeta med SD, hon var rätt tydlig med det på första maj. Har hon och partiet ändrat sig?

    Grundlagen säger att en absolut majoritet (dvs mer än 50 % av riksdagen) måste rösta bort en sittande regering. Alla alternativ där oppositionen inte når 50%, även om man är större än regeringen, gör att regeringen sitter kvar. Alltså, S måste om dessa siffror håller i sig samarbeta med SD för att fälla regeringen, medan regeringen kan strunta i SD och ändå sitta kvar. De enda som i dagsläget har incitament att samarbeta med SD är alltså oppositionen.

Lämna en kommentar