Regeringsställning är tydligen jobbigt

by

Två moderata riksdagsledamöter beskriver i en motion till riskdagen hur horribelt vänstervridet SVT, och jag citerar deras problembeskrivning:

”En majoritet av inslagen ställer de rödgröna, och då främst Socialdemokraterna, i bättre dager än, exempelvis, Alliansen”

Eva Hamiltons (VD, SVT) tankar förs till Berlusconi, mina förs snarare till diverse diktaturer där åsiktsfriheten förtryckts. Sovjet, Kina, DDR, nazi-tyskland?

Kan någon ringa Jan R Andersson (m) och Peder Wachtmeister och berätta att de, tro det eller ej, har majoritet i riksdagen – de har utsett regeringen. Och om man leder ett land så granskas man mer än de partier som inte gör det. Det är i lägen som det här jag verkligen har förståelse för Jan Björklunds skolpolitik, skillnaden är att skolungdomar fattar den här logiken – tydligen inte alliansens riksdagsledamöter.

Nämnvärt är ju också kulturpolitiken, något som SVT rapporterar flitigt om. Ett område där det är självklart att man får räkna med att framställas i dålig dager när den kulturpolitik man för mest kan liknas vid en nations kulturella självmord.
Andra personer som ser motionen som befängd:
Alliansfritt Sverige, Peter Andersson, Johan Westerholm

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Regeringsställning är tydligen jobbigt”

  1. bloggare på icedaniel.se Says:

    För mitt perspektiv som simpel arbetare,framstår MOna som en moderatkärring närhon går på Bindefelt fester.

  2. Patrik Says:

    Vet du vad. Hur mycket jag än ogillade Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet förut, så finns det inga ord för min avsky till Moderaterna, Centerpartiet, Kristendemokraterna och Folkpartiet idag. Sosse-bloggar har för en gång skull vettiga saker att säga. Frågan är bara av vilken anledning. Röstfiske kanske? Jag kommer att rösta på nykomlingarna i Europa parlamentet. Deras resonemang har i alla fall en och annan verklighetsgrund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: