Regeringens respirator

by

Integrationsminister Nyamko Sabuni skriver idag på DN debatt om regeringens ”nya Integrations politik”, det största problemet är att man fortsätter att snäva av integrationsbegreppet, det blir än mer vi och dom.

Säkerligen kommer det en massa små borgerliga/främlingsfientliga eller bara arga kommentarer som skriker saker som ”Ja men S lyckades ju inte bättre!?!?” eller ”DOM kostar mycket pengar”. Nej, trotts att grundtanken med integration är fel, så har den slagit slint och sossarna har misslyckats. Det stora är bara att man ifrån alla politiska sidor måste erkänna att politiken som den ser ut idag inte är en långsiktig och utvecklande lösning utan att integrationsbegreppet måste skrotas.

Integrationsministern pratar också om att kommunerna även fortsatt kommer ha ansvaret för boende, men säger inte huruvida EBO lagstiftningen fortsatt ska gälla eller ej. Hon väljer också att inte nämna vilken press kommunerna ska ha på sig att ta emot flyktingar och asylsökande. För mig är det här två mycket vitala bitar för att bryta boendesegregationen!

Att hon dessutom påstår att sammanslagningen av en rad olika diskrimineringsombudsmän skulle leda till ett bättre resultat är dessutom förkastligt då de kvantitativt sett mindre diskrimineringsgrunderna hamnar i skuggan av de större.
Vad borde göras?
Prata mångfald inte enfald – Integrationen befäster vi och dom samhället som det ser ut idag. Riv upp EBO-lagstiftningen, regionalisera bostadsbyggandet och se till att alla kommuner hjälps åt och tar emot flyktingar och asylsökande. Det är dags att sätta ett stopp för de välbärgade moderatkommunernas (Täby, Vaxholm, Danderyd och Vällinge) ständiga smitande från allt ansvar. Vi måste sluta prata om vem som är och inte är invandrare, är man svensk medborgare så ska resten inte spela någon ingen roll. Någon som kom hit för 10-15-35år sedan ska inte behöva kalla sig invandrare, utan han/hon ska kunna sluta vandra och vara lika svensk som någon annan.

Och tillsist, även om det sticker i nyliberalernas ögon så måste vi våga prata klass! Som det ser ut idag så betraktas de som kommit till Sverige som den nya arbetarklassen eller snarare som en underklass under denna. En många gånger omedveten föreställning som är helt galen. Många har bra jobb, tjänar och bor ganska bra och är därför åtminstone medelklass. Den som har råd att flytta från Rinkeby gör generellt sett det, eftersom att Rinkeby har låg socialstatus, medan de som bor i Djursholm sällan eller aldrig flyttar till ett mindre välbärgat område om det inte är så att man rent ekonomiskt tvingas till det.

Annonser

Etiketter: , ,

5 svar to “Regeringens respirator”

 1. Kalle Says:

  ”Som det ser ut idag så betraktas de som kommit till Sverige som den nya arbetarklassen”

  Eh, ursäkta mig men var har du fått den informationen? Det är väl självklart att människor som kommer till Sverige är INDIVIDER som resten av mänskligheten och inte kan sättas i snäva grupperingar som ”arbetarklass” o.s.v. Alla har olika förutsättningar och förmågor. Det trodde jag var självklart för de flesta balanserade människor.

 2. Fredrik Says:

  Ca en miljard till i åtgärder för invandringen där jag bara för någon timme sedan kunde höra att dessa invandrare skulle få särskild hjälp till arbete mm.Undrar vad t ex dessa icke invandrade arbetslösa ungdommarna i Sverige tycker om detta.Rena rasismen och inget annat.

 3. O.R Says:

  Fredrik eller Mona – det har ingen betydelse. Båda utsätter det svenska folkets för ett förräderi och bägge föraktar svenskar så djupt att inget längre kommer att hjälpa. Som sosse skulle dina argument inte klara ens en timme innan du skulle vara söndersmulad, men du är välkommen att testa:
  http://www.nordisk.nu/index.php

 4. Zeke Says:

  Gör Mona till president du och se Sverige gå under på hennes bekostnad.

  • monaforpresident Says:

   Ja tydligen så har socialdemokratiska partiledare lyckats djävulskt bra i och med att sverige i grunden är ett riktigt bra land att leva i trotts att (S) bara varit i opposition 13 år sedan 1917..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: