Robin Hood var nog sosse

by

Idag lanseras Socialdemokraternas förslag till ny skattepolitik, något som går att efterlikna lite med Robin Hood. Att begära större ansvar från de som tjänar alldra mest för att kunna bevara välfärdstjänster för alla. Från var och en efter förmåga, till var och en efter behov – en fullkomligt logisk skattepolitik från min horisont sett.

Imorgon kommer vi kunna läsa bitska ledarskribenters inlägg i SvD, Expressen och DN om alltifrån att kapitalet flyr utomlands till att ”det kommer hämma företagandet”. Jag tror ju i och för sig inte på något av dem i allt för stor utsträckning, självklart är det så att en del väljer att flytta utomlands, men må så ske.

Socialdemokratin ser inget egenvärde i höga skatter, det handlar om att skapa ett reformutrymme, att skapa möjligheter att förbättra för oss alla. Sverige måste vara ett framtidsland med hög socialstatus – det går före ett skattesänkningarnas land med privata sjukförsäkringar.

DN Debatt, Aftonbladet, SvD, Expressen, DN

Annonser

Etiketter: , ,

7 svar to “Robin Hood var nog sosse”

 1. TRIDENT Says:

  ”Socialdemokratin ser inget egenvärde i höga skatter, det handlar om att skapa ett reformutrymme, att skapa möjligheter att förbättra för oss alla. Sverige måste vara ett framtidsland med hög socialstatus – det går före ett skattesänkningarnas land med privata sjukförsäkringar.”

  Jaså…. Socialdemokraterna ser inget egenvärde i höga skatter? Tror du själv på det du skriver? Klart att hela socialistmaffian ser ett egenvärde i att ta så mycket det bara går från folket och sedan vara ”generösa” med de konfiskerade pengarna och i all välvilja dela ut allmosor i form av bidrag. Då blir ju medborgarna beroende av staten för sin överlevnad och vips är röstboskapen infångad.

  Landet med världens högsta skattetryck har varken världens bästa skola eller sjukvård. Som vanlig skattebetalare drar jag slutsatsen att sambandet mellan höga skatter och bra välfärd inte finns – allt handlar istället om HUR man använder resurserna på bästa sätt. Men ska vi plöja ner hundratals miljarder i järnvägsprojekt som ingen förutom miljöpartiet vill ha så krävs det nog att konfiskationen av medborgarnas pengar exploderar.

 2. Ulf Kullenius Says:

  Det lilla tillskott till statskassan som höjd skatt för de som tjänar över miljonen och fastighetsskatt på fastigheter äver sex miljoner är så marginellet att det ligger inom räknefelen för statens budget.

  Dvs det gör ingen som helst nytta, bara skada med att de som kan skapa företag och gör det, åter väljer att flytta ut. Inte som nu, flytta tillbaka.

  Dessutom Robin Hood var ingen fördelare av tillgångar från de rika till de fattiga. Det var något som den engelska kyrkan ”uppfann” på när man behövde det.

 3. Hmm Says:

  Mona själv är väl rena motsatsen till Robin? Jag ser nog henne och hennes likar som sherifferna. Sossarnas höj skatten politik ligger inte i tiden. Att höja skatten hjälper bara om man har en vision, en vision om att pengarna skall skapa NYA jobb, inte att anställa fler personer i en redan uppsvälld statsapparat.

  NYA jobb, dvs nya företag behövs, men dessa skspar man INTE med skattetryck utan med innovativa människor som är beredda att offra framtid och nattsömn.

  Så släpp Jante för en sekund och försök att tänka på landets framtid för en gångs skull.

 4. Peter Says:

  Robin Hood tog pengar från skattmasen och gav tillbaka pengarna till folket. I mina öron låter det som en skattesänkning snarare än höjda skatter. Har du inte hört citatet ur disneyfilmen när Robin Hood ger tillbaka pengarna till folket? ”Här kommer skatteåterbäringen”.

  Robin Hood handlar om folkets kamp mot staten, inte om socialdemokratisk politik med mer statlig inblanding och höjda skatter.

 5. Peter Says:

  ”från dem som tjänar allra mest”

  Om socialdemokraterna fått styra så hade vi inte fått någon skattesänkning alls och den som tjänat 20.000kr hade fått betala 1300 kr mer i skatt varje månad. Alltså 15600 kr per år. Det finns inte någon ”nån-annan-nån-annanstans” som betalar skatten utan det är vi själva som gör det. Högre skatt betyder mindre i plånboken så enkelt är det. Varför försöka låtsas som det är bara är några okända ”rika” som får betala när det i själva verket är vi själva som ska göra det?

  Räkna själv om du inte tror mig på http://rakna.net/netto-lon.html, 2009 jämfört med 2006.

 6. (M)iljardregnet och (S)katten « Joakim Hörsing Says:

  […] Bloggat: Norah, Staffan Strömbäck, Olah Örtengren, Petra Svensson, RättvisSkatt, Nyheter24, Cornucopia,Mats Engström, Dagens ilska, Arga Ingenjören, Mona for President […]

 7. Gryningsräd » Blog Archive » Svårt med procenten Says:

  […] om regeringens skattsänkningar kontra sossarnas skattehöjningar landar man alltid i uttalanden som: Från var och en efter förmåga, till var och en efter behov – en fullkomligt logisk […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: