Trist och inte speciellt snyggt SvD

by

Idag skriver (okänd ledarskribent) på SvD:s ledarsida under rubriken ”därför borde Sahlin rösta på alliansen 2010”, ett ironiskt inlägg som försöker problematisera och lyfta fram de problem som Socialdemokratin har. Tack för hjälpen, men slutsatsen var fel.

Ohly och Socialismen, Återställarpolitik och SD skräck: är de tre kort som denna mystiska okända skribent försöker spela på. Nu ska jag beta av dem ett efter ett och sen säga vad det riktiga svaret borde vara i en sådan ledare.

Lars Ohly är ett skrämselpropaganda kort som den moderata partistyrelsen har beslutat att köra stenhårt på, Ohly som finansminister, Ohly som försvarsminister och så vidare. Samtidigt som de vet att så aldrig kommer att bli fallet. Att S och V samarbetar föreligger mig ändå ganska naturligt i och med att vi i stora delar har en likvärdig ideologisk grund. Feminism och kampen för jämställdhet är ett exempel, eller varför inte säkrandet utav kvalitén i välfärden. Socialdemokrati grundar sig i Socialism, demokratisk sådan.

Återställarpolitiken är inte direkt ett relevant argument, a-kassan, skatterna etcetera handlar endast om den egna visionen, det handlar snarare om egen självbevarelsedrift. Sen var det något löjligt tjafs om samarbete med M för att hålla borta SD, nog för att SvD tror på moderaternas egen vision om att bli det största och statsbärande partiet, men så är de facto inte fallet.

Socialdemokratin har problem att lösa, men det är inte det samma som ledarredaktionen på SvD tror. Socialdemokratin måste ånyo visa att vi har en vision för Sverige, vi måste prata framtidens lösningar, framtidens reformer och ha en vilja. Jag vill satsa på storstäderna, Stockholm är fantastiskt och måste bli en världsstad, inte bara en stad i Sverige.

Skrota integrationen och se människorna bakom begreppen, våga prata mångfald. Gör klasskampen färgblind.
Lös människors vardagsproblem, satsa på infrastruktur, utbildning och kultur.
Hur löser vi jämställdhetsproblematiken? Hur minskar vi skillnaderna i samhället och hur ger vi alla människor samma grundförutsättningar och möjligheter? Socialdemokratin vet hur vi får fler i arbete, det finns många idéer, men budskapet måste ut!
Vad Socialdemokratin för lösning på klimatkrisen – Inte bara nu men på lång, lång sikt.
Socialdemokratin har alltid byggt på de nya lösningarna, reformer och framtidstro och vilja – Att hitta svaret på allt detta, att komunicera ut det svaret – där ligger lösningen.

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: