Svininfluensan, hemsk eller överdriven?

by

Nu har Regeringen Reinfeldt beslutat för att ge landstingen en del pengar, eller ja en hel miljon till landstingen för vaccinering för h1n1/nya influensan/svininfluensan. Våra grannar i öster (Finland) har valt att helt se influensan som en helt vanlig sjukdom likt en del andra länder i världen, vi har däremot beslutat om massvaccinering.

Jag säger varken att jag är för eller emot denna vaccinering, däremot vill jag se både för och nackdelar. Visst kan man se det som en helt vanlig sjukdom, jag tycker väl också personligen att den är lätt överdriven efter att ha pratat med en vän som tidigare i år insjuknat. Den stora problematiken ligger dock i det stora antal som riskerar att insjukna, snarare än i själva sjukdomen själv då dödsantalet trotts allt inte visat sig vara värre än andra vanliga sjukdomar. Det bästa argument jag hittat för vaccineringen är därför det enorma problem som ett utslaget sjukvårds-, polis- och domstolsväsen skulle medföra.

När den svenska staten ändå har valt att hantera det hela som en del av rikets säkerhet så hoppas jag att prioriterade grupper vaccineras så fort det går, men också att vaccinet finns öppet och tillgängligt för alla som vill ha det. Det vill säga avgiftsfritt, annars står vi inför problem där en del människor väljer att bortprioritera det till förmån för exempelvis en middag.

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: