Politik är en fantastisk övertygelse

by

Just nu sitter jag och läser bloggar och artiklar på nätet och snubblade just över aftonbladets ledarsida, med Katrin Kielos, trevligt tänker jag. Ledaren är intervju med Bo Krogvik, en (ursäkta uttrycket) farbror i partiet, något som får mig att tänka efter lite. Är det ändå inte väldigt fascinerande att en ung rapp och ifråga sättande kvinna, i stora drag, kan dela värderingar, världssyn och samhällsanalys med en man i 60års åldern som i över 40år har engagerat sig politiskt.

Myntet har självklart en baksida, det är ofta de äldre männen som är med och utformar partierna på lokalnivå. För även om inte just Krogvik är den som skuffar bort andra eller Kielos är en sån som lägger sig platt för äldre partister så är det ändå inte speciellt lätthanterligt med en så pass stor åldersspridning.

Just här tro jag att framtida utmaningar ligger, inte bara inom Socialdemokratin, utan inom alla partier eller organisationer som önskar att organisera människor över alla olika åldersgrupperingar. En stor del i lösningen är att låta de yngre ta en framträdande roll, för det är just vi som sitter på de nya idéerna ofta utan tydliga låsningar i gamla system eller nostalgi för förlegade sådana.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: