Piratpartiet fick sällskap eller kanske förstärkning?

by

Ja ett fartyg ska tydligen ha kapats utanför Öland, ungefär samtidigt som vår egen flotta skickats till Somalia för att jaga rätt på piraterna där. Jag förväntar mig nu ett uttalande från Rickard Falkvinge (PP) går ut och tar avstånd från dessa grupper likt Lars Ohly (V) förväntas ta avstånd från diverse kommunistgrupper i tid och otid.

Kommer försvaret vidta krisåtgärder? Kommer Regeringen att stärka flottan efter denna incident? Vi får väl se om Försvarsminister Tomhylsa uttalar sig..

Annonser

Etiketter:

4 svar to “Piratpartiet fick sällskap eller kanske förstärkning?”

 1. JJ Says:

  Ja var så lagom rolig! Möna böna för prösödumt ö Svöröge!

 2. Grå Says:

  Vad i hela fridens dar ska partiledaren för Piratpartiet behöva göra ett sådant uttalande för?
  Piratpartiet har sitt ursprung i piratrörelsen som spårar sitt ursprung till bland annat hackarkulturen och blandbandskulturen.
  Att Piratpartiet, Pirate Bay, Piratbyrån och piratrörelsen överhuvudtaget använder begreppet ”pirat” har att göra med att det var ett skällsord som mediabranchen satte på alla som de såg som utmanare av deras monopol, exempelvis piratradio (sända radio utan licens), piratkopiering (kopiera utan tillstånd) just för att förknippa det med farlig brottslighet.
  Förutom just namnet finns det inget som helst gemensamt mellan internetpirater och verkliga sjörövare. (Ploj med dödskalleflaggor räknas inte). Piratpartiet har däremot flera gånger tagit avstånd till olika dåd som hackare gjort som uppenbarligen sympatiserar med partiets åsikter.

  Vänsterpartiet däremot har tills relativt nyligen betecknat sig som kommunistiskt, och har fortfarande en helt del medlemmar som anser sig vara det. De har åter igen placerar sig i samma grupp i EU-parlamentet som flera uttalade kommunistiska partier.

  • monaforpresident Says:

   Ja nu vet jag inte direkt om det var jag som var otydlig eller om ansvaret ligger på dig, men inlägget var mycket djupt ironiskt, något som framgår ganska väl enligt min mening. Någon däremot?

 3. Anders Löwdin Says:

  Bra och underhållande skrivet!

  /Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: