Jag orkar inte mer…

by

Jag tror tyvärr inte att det är realistiskt att avskaffa kungahuset före kronprinsessan suttit klart vid tronen, däremot vore det önskvärt. Inte minst när man läser artiklar på Expressen om prinsessans nya ”lilla” hus. Det kommer att resultera i att vi som vanligt folk får tillgång till mindre utav denna fantastiska park, samtidigt som kungligaslottet i stan och det på Drottningholm har cirka 700 rum vardera. Tycka vad man tycka vill om monarikn, men det här är uppriktigt ett slöseri utav skattepengar.

Senast halva hagaparken var okuperad utav kungligheter var under 50 och 60 talet, men det verkar ju vara ditåt hela samhället är påväg under Regeringen Reinfeldt. När ska vi få verklig demokrati i Sverge? När ska vi få någon form av republik?

Annonser

Etiketter: ,

7 svar to “Jag orkar inte mer…”

 1. monarkist Says:

  Det var ju en intressant kommentar ”vi som vanligt folk får tillgång till mindre utav denna fantastiska park, samtidigt som kungligaslottet i stan och det på Drottningholm har cirka 700 rum vardera.”

  Utan monarkin skulle inget av dessa slott finnas! En byggnads historia är väl inte bara väggar och golv, det är väl först och främst människorna som bebor det och genom att vårt blivande kungapar flyttar in blir det åter en levande byggnad och åter en del av historien från att ha varit en anonym byggnad som disponerats sporadiskt av statens utländska gäster och i det närmaste delvis förfallit.

  • monaforpresident Says:

   Kära herr/fru Kristdemokrat..

   Återigen så handlar det inte om att ha en fetish för det förgångna som ni alltid har. Det handlar om att se framåt. Ja, slotten byggdes av kungar och drottningar, sen fick vi demokrati och deras makt inskränktes. Inför vi dessutom fullskalig demokrati och tar bort kungahuset, så lever slotten kvar som ett kulturhistoriskt arv. Ungefär samma status som kristdemokraterna kommer att ha i Sverige efter 2010 (om allt går vägen).

 2. monarkist Says:

  Åk till Solliden på Öland så ser du hur man kan kombinera privat med offentligt på ett fint sätt. Alla har tillgång till slottsparken, samtidigt som det är en privat bostad.

  • monaforpresident Says:

   Du har en @kristdemokraterna adress, vilket innebär att du har en trist och konservativ värdegrund.

   Homosexuella ska inte få gifta sig och kungahuset ska vara kvar.

   Jag skiter fullständigt i om det funkar på öland eller inte, det är en principiell fråga att Kronprinsessan slipper skaffa en egen bostad eller uttnyttja det som redan finns i kungafamiljens ägo utan blir tilldelad en bostad av staten och fredrik reinfeldt. Jag tycker att det är ungefär en lika bra användning utav skattpengar som erat vårdnadsbidrag, det vill säga rent av korkat.

 3. Patrik Says:

  Hej Mona!

  Jag tycker att slotten ska användas till det som de är tänkta för från början, som bostäder åt kungligheter. Vi har allemansrätt i Sverige och en massa skog och andra landskapstyper som allmänheten kan plocka kottar och svamp i, så därför behöver ju alla nödvändigtvis inte uppehålla sig i parken som ju här till slottet.

  Den som har läst på sin historia vet att Viktorias anfäder har gjort en hel del som Sverige som land har dem att tacka. Att vi har en familj som representerar vårt land på ett sätt som de gör är bara bra. Det vore en lögn att påstå att våra tidigare folkvalda politiker representerat landet på ett lika föredömligt sätt i ett internationellt perspektiv.

  • monaforpresident Says:

   För det första så heter inte jag själv Mona, utan det är Mona Sahlin som är motivet bakom bloggnamnet.

   För det andra så lever du i någon liten 1600-tals fetischerande/romantiserande värld där kungen ska styra riket och folket. Tillskillnad från dig så tror jag på fullskalig demokrati, jag tror på att folket ska kunna bestämma vem som ska representera dem och framförallt vilka åsikter och värderingar.

   Jag motsätter mig inte att kungahuset har gjort många mycket bra saker för Sverige, däremot ställer jag mig frågande till Brunei uttalanden och annat. Kungahuset kan må hända göra bra PR för Sverige, men det är saker jag tror att skulle kunna skötas lika bra på annat sätt.

   Kungahuset är en kvarleva från en svunnen diktatorisk värld utan demokrati. Det är lika omodernt som att rida häst och vagn.

 4. marcarolo Says:

  Hålla på och tjaffsa hit och dit om ”betala eget hus” och ”vi kan inte gå i parken och titta in genom fönstret” kommer bara att förlänga kungahusets varande.
  Vill man ha bort den här onödiga gamla instutitionen måste man tänka framåt. Börja planera redan nu för att Viktoria blir vår sista drottning. Bestämma tillsammans med kungafamiljen att de barn som eventuellt kommer (om dom inte kommer blir det ju oerhört mycket lättare) inte längre ska ärva någon krona.
  Eftersom det handlar om en förhandling mellan kungfamiljen (som ju inte vill bli av med sina privilegier) och staten så gäller det att både ge och ta. Kungafamiljen måste helt enkelt köpas ut. Ge dom ett liv i sus och dus och låt dom ”ställa upp” i välgörenhessammanhang om dom vill ha egotrippen att känna sig ”viktiga”. Tillbaka blir våra barnbarn av med denna börda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: