Reinfelt, mannen, ledaren, Statsmannafloppen

by

Talet började med att Schlingmann pressenterar herr Statsminister, skit bakis och med en Anita Ekberg liknande stämma. Sen började det ”fantastiska” talet... Jag skulle här med vilja tacka statsministern för en tråkig, tråkig, historialektion. Jag skulle bara vilja upplysa statsministern, tillika författaren till ”det sovande folket”, att vi faktiskt läst så väl historia och samhälle A på gymnasiet.

Ge oss politik! Ge oss visioner! och ge oss lite substans?! Att tala till ”medborgare i mellanmjölkenslandet” är inte direkt visionärt. Det var till och med så illa att jag fick tanken ”Oj, han insåg att människor är olika” någonstans där i mitten. Jag menar får man den första applåden (utöver mufhyllningen ibörjan) 25 minuter in i talet. Det enda bra var floskler kring miljöproblematiken, men han har ju ingen politik som gör att vi klarar utsläppsmålen och en höjning på max 2grader. Reinfeldt tror att man kan ställa samma krav på u-länbder som i-länder.

Uns utav spänning var det endast när statsministern börjde ifrågasätta och betvivla det kapitalistiska systemet, däremot hade jag tyckt att det blivit fantastiskt spännande om statsministern skulle ha plockat upp ungdomsförbundsordförande Niklas Wykmans förslag om att gå in militärt i eritrea. Då hade man åtminstone kunnat skratta lite…

Reinfeldt avslutade med att nästa år: Då står rött mot blått. Då minns vi det här talet som Statsmannafloppen

Annonser

Etiketter: ,

8 svar to “Reinfelt, mannen, ledaren, Statsmannafloppen”

 1. Mariam Arab Says:

  Att ni vänsternissar, gay-kramare, hippies, vegetarianapor, smygrassar (typiskt sossar), smygkapitalister, populister, att NI klagar på Reinfeldt som utstrålar en kompetens och ansvarsfullhet, är inte konstigt. Ni gay-kramare har alltid varit anti-kompetens och anti-intelligens. Nu ser ni ert idiotstyre av inkompetens, populism, neptosism osv som hotat av de som kräver ett mer kompetens-vänligt samhälle.

  • monaforpresident Says:

   Att man som homofob utalar sig om kompetens är pinsamt. Homofobi bygger på okunskap och jag vågar säga att jag ser på dessa människor som mindre vetande. Därav ger jag blanka fan i din kritik och konstaterar, liksom Schlingmann i hotell lobbyn på Wisby hotell, att det inte var ett jätte bra tal.

 2. David Says:

  Seriöst, är Mona Sahlin hoppet? Är hon statsmannamässig? Där finns ju bara yta, plakatpolitik och floskler. Varför tog man inte Messing eller Wallström som partiordförande istället, det hade varit mycket bättre.

 3. Linuz Aggeborn Says:

  Ja, man undrar ju vilka referensramar du använder när du analyserar ett tal. Enligt DN: s retorikexpert var talet mycket bra. Sedan kan man givetvis vända sig mot innehållet i politiken, men att påstå att det var retoriskt dåligt känns mest lite desperat.

  http://www.dn.se/nyheter/valet2010/en-statsman-besoker-gotland-1.905167

  • monaforpresident Says:

   Framförallt riktar jag mig gentemot det politiska innehållet, som var förskräckligt tunnt. Men inte bara.. Grund tänket i retoriken är jätte bra, det är samma som stora statsmänn världen över, bland annat en rad olika amerikanska presidenter, användt sig utav. Man bygger upp en historia, eller anekdot och kopplar sedan vidare den till sig själv och sina visioner.

   Det Statsministern sa var utformat precis så, men med svag anknytning och historiebiten blev allt för simpel. Ska man använda sig utav det stilistiska draget så bör det vara en historia som inte sitter så bra i åskådarnas huvuden, för som igår kände jag att det bara blev en repetision från årskurs 9 eller historia A på gymnasiet möjligen.

   Att den första applåden (kopplat till själva talet) kommer efter 25 minuter och då mal-placerad och utlöst utav MUF-arna på uppmaning (enligt uppgift jag fick i almedalen igår) är inte speciellt upplyftande relaterat till vilken typ utav tal som förväntas i almedalen.

   Dessutom satt jag och skrev i Lobbyn på Wisby hotell eftertalet när statministern själv tillsammans med Schlingmann växlade ett par ord om talet. Ingen var speciellt nöjd.

 4. Reinfeldts tal i Almedalen – en lektion i självgodhet Says:

  […] med statsministern Kristian Krassman Statsmannafloppen är ett faktum Mona For President – Reinfelt, mannen, ledaren, Statsmannafloppen Kristen Vänster, Anna Ardin – En statsmannalik Fredrik seglade just över […]

 5. De stora slukar de små « Nemokrati Says:

  […] Bloggarna: In Your Face – Statsmannafloppen är ett faktum,  Kristen Vänster – En statsmannalik Fredrik seglade just över politiken,   Niklas Frykman – Slutet på Almedalen med statsministern,  Kulturbloggen,   Kent Persson (m) blogg: Fredrik Reinfeldt, våga ta tillbaka frihetsfrågorna!,  Rasmus Lenefors,   Folkpartiet Nacka – Ideologi eller nostalgi,  Krohniskt – Brusigare brus i Almedalen,  Makthavare – Statsmannafredrik sövde publiken,  Svensson – Säpos jakt på aktivister,  Mona for president […]

 6. Vi lånar lite, typ en 15 miljarder, och sänker skatten « Mona For President Says:

  […] speciell överraskning, utan mest förutsägbart. Förmodligen inte så tråkigt och lika mycket statsmannaflopp som under almedalsveckan. För Alliansens skull kan man ju åtminstone hoppas på att det slutar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: