Grönröd Livskvalité från Almedalen

by

Regeringen driver en linje som leder till bidrag var ett tydligt budskap från Peter Erikssons sida. De skapar ett samhälle utan stöd eller trygghet, utan hänsynslöshet. Vi har i dags läget en regering som tycker att männskor som är sjuka eller arbetslösa är lata. Inte för att de inte vill arbeta utanför att de är just är sjuka eller att det inte finns jobb. Peter Eriksson gav en rad olika exempel på verkliga personer som råkat illa utav verkliga problem och verkliga situationer, den ena var Sara, hon är 51 år och jobbat i taxibranchen i 15år. Nu är hon sjukskriven på grund utav en skada från en trafikolycka, därför förhandlas om hennes uppsägning. Hon bedöms dock kunna göra små arbetsinsatser, trots att knappt någon anställer folk med så låg arbetsförmåga. Att då varken ha jobb eller rätt till ordentlig a-kassa eller sjukpennig leder till Socialbidrag.
Den moderatledda regeringen säger att de tar jobbfrågan på allvar.. Jag skulle kalla deras politik Socialbidragsfällan – En ny moderat lösning

Sedan Reinfeldt tog makten har utanförskapet ökat. Istället lånar regeringen pengar för att ge bidrag till de allra rikaste i form av bland annat hushållsnära tjänster. I en tid då människors trygghet bör sättas i fokus ska det istället tidsbegränsas säkerhetssytemen styckas sönder. Visst ger det skattesänkingar ja, ett bättre samhälle? nej
Det här resulterar i ett kallare, hårdare och mer hänsynslös samhälle… Peter sa att han vill att: Sverige ska vara ett land där vi tar hand om varandra, där ska samhället hjälpa dig om du är sjuk eller arbetslös.

Så har vi miljöfrågorna… Reinfeldts ordförandeskap startar riktigt dåligt enligt Miljöpartiet. Reinfeldt vill skjuta på frågan om finansieringen utav klimatpåverkans minskningarna tills efter klimnatförhandlingarna, hur ansvarstagande är det?.. Vad fan är det för ledarskap?

Ekonomin är viktig men Anders Borg verkar mest vara en Universitets Ekonom snarare än en folkvald politiker, alla ekonomer kritiserar honom, däribland även det statliga konjungturinstitutet. Jobb genom skattesänkningar är dyrare än att stimulera ekonomin för att skapa jobb, det kan vi till och med se genom regeringens egna beräkningar. Det är väl å andra sidan ingen hemlighet att borgerliga regeringar raserar statensfinanser varje gång de är vid makten. Framtiden kräver ett nytänkade och framåtsyftande näringslig, det kräver fler små och medelsmåföretag… Färre Bävrar! Jag tror att det kan vara en idé att sänka arbs giv avgifterna för alla (istället för dagens Mc donnalds bidrag som den borgerliga regeringen lanserat), eller rent av gentemot de som anställer arbetslösa.

Svenska folket är med, ekonomerna är med – nu gör vi en grön omställning! Vi rödgröna tar över Sverige – det var Peter Erikssons budskap. Röd grön politik handlar om livskvalité.

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Grönröd Livskvalité från Almedalen”

  1. Flash Says:

    Nice!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: