Tafatt Hägglund! Riktigt tafatt.

by

Alla politiska partier, utöver Kristdemokraterna, verkar ha insett att arbetslösheten är stor i Sverige. Inte ett ord om jobben, inte ett ord om sina egna visioner. Hela talet handlade mest om att attack av monas politik. Jag skulle tilloch med säga att han blev arogant och torr, något som gjorde honom enormt tråkig.

Sen började han prata frihet. Vad är då frihet? På Hägglund låter det som att ju lägre skatt desto större frihet.
Vadå? Det kommer från samma parti som pratar om integritetsfrågan på internet som något sekundärt? Du värnar inte människors integritet Hägglund. Han är inte heller speciellt verklighetstrogen när han säger att Kristdemokraterna är verklighetens folk, ett parti som 4% eller knappt det väljer.

Sen har vi Hägglunds favoritfrågor, Etik, Moral och Värderingar… Könsneutrala lekar är tydligen inte bra, det är dåligt, speciellt i förskolan. Han pratar också om att man ska gå mot ”ängarna och vattnet” men det verkar som att vi ska lämna bögarna och flatorna.

Lösningen är inte fritt apotek och avskaffande utav monopol, det kan vi se i Norge där prisbilden blivit högre. Det är inte heller att skrota taxeringssystemet.

Talet handlade alltså om vänstern, vänstern, vänstern och Socialdemokraterna, sossarna osv osv.
Sjönk sjukt lågt gjorde det också när socialministern började ifrågasätter oppositionens interlekt. Därför tänkte jag avsluta med ett kort citat från talet:
”70 år efter makarna myrdals totalitära härjningar”

Annonser

2 svar to “Tafatt Hägglund! Riktigt tafatt.”

 1. Studenten Says:

  Jag är inte heller något fan av kristdemokraterna och hela idén med en kristen värdegrund eller deras kvasihomofobi.

  Kopplingen mellan skatt och frihet är det dock inget fel på. Det handlar inte om hur mycket pengar man disponerar över i slutet av månaden, utan om friheten av själv välja hur man disponerar över sina egna pengar. De flesta svenskar är så vana vid detta att man har glömt hur det känns att ha större (ekonomisk) frihet i sitt liv. Det är ofta den lite luddiga känsla man upplever när man beger sig till t.ex. USA, där det finns en annan spänning och optimism hos många människor. Det är också den känsla av frihet som man ofta upplever när man får sin första lön eller flyttar hemifrån och är beroende av sin egen ekonomiska försörjning, eller när man går från bidrag till arbete. Det är en stor tragedi att vänstern har glömt detta djupt mänskliga.

  Att avskaffa monopolet kan i allra högsta grad medföra lägre pris till konsumenterna oavsett om man för tillfället inte lyckats i Norge. Om så sker beror på i vilket utsträckning man avreglerar marknaden. Priserna på flygbiljetter har sjunkit dramatiskt sedan flygmarknaden avreglerades, och i USA är man även vana vid låga priser på tågbiljetter eftersom den marknaden länge varit avreglerad där, något som är tämligen okänt i Europa. Här är det ofta billigare att ta bilen eller flyget till Göteborg än tåget, vilket naturligtvis är vansinnigt.

  Ett annat exempel är televerkets bedrövliga monopol. När nu delar av vänstern beklagar sig över avskaffandet av dagens monopol ska man minnas att vänstern slogs för att behålla radio- och tvmonopolen. Dessa vågar man inte ta tillbaka idag, lika lite som man kommer att förbjuda svenskar att flyga billigt på semester utomlands eller ringa för en bråkdel av vad man gjorde för en kort tid sedan. Historien upprepar sig.

  Jobben är en central fråga inför nästa val. Det finns inget som talar för att socialdemokraterna skulle klara det bättre, eller att arbetslösheten skulle vara lägre i dag med ett socialdemokratiskt ledarskap. Tvärtom verkar Mona inte ha några andra idéer vad beträffar arbete än att vi ska lösa bekymret genom att skapa massor med nya offentliga jobb, vilket är ett sällsynt populistiskt och korkat förslag. I det avseendet har till och med Hägglund rätt när han ifrågasatte oppositionens intellekt.

 2. Christian Valtersson: Hägglund vinner Says:

  […] Rayman1, Sanna Rayman2, Henrik Brors, Lena Andersson, Aron Lund, Maria Ferm, Alliansfritt Sverige, Mona for President, Alice Bah Kuhnke, Liberati Published by Christian Valtersson kl. 18:19 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: