Ungdomsarbetslösheten i den nya krisen

by

Idag har Almedalens fokus legat på ungdomsarbetslösheten, 25% redan nu. SSU har haft ett seminarium på temat med Jytte Guteland, förbundsordförande SSU och LO:s chefs ekonom Lena Westerlund, en diskussion om möjliga åtgärder samt regeringens passivitet.

Även folkpartiet har haft ett liknande seminarium med ett efterföljande pressträff. Utgången var allt annat än rolig. Major björklund har nu beslutat sig för att vi ungdommar ska acceptera sänkta löner. Han vill ha sänkta löner och lärlingsutbildningar. Folkpartistledaren verkar inte villig att satsa ordentligt på många olika typer av arbete för unga. Lärlingsplatser är bra, men inte riktiga jobb. Ge oss unga jobb Björklund!

Jag har också varit på ett seminarium med Handelsanställdas förbund, där både politiska, fackliga och näringslivsföreträdare som samtalade kring framtida utmaningar på arbetsmarknaden. Både komma på plats med ungdsomsarbetslösheten men också att bryta negativa strukturer.
Berit Högman (s) var bland annat där och pratade om vikten av satsningar på att höja studiestödet, i och med att dagens ersättningsnivåer inte är hållbara vid heltidsstudier. Hon diskuterade fortsatt också en jämställd arbetsmarknad och hur en sådan kan uppnås.

Om mindre än en timme samlas de rödgröna för en pressträff på hamnplan 5 här i Visby, då kommer något nytt hett politiskt förslag att lansceras. Min förhoppning är att det kommer att handla om ungdomsarbetslösheten, men jag återkommer med vidare info, både här och på http://almedalenidag.blogspot.com

Annonser

2 svar to “Ungdomsarbetslösheten i den nya krisen”

  1. Peter Says:

    Vadå ”ge oss unga jobb”?? Det är ju DET som är problemet! Vi har idag blivit passiviserade att den här ”låt-staten-ta-hand-om-mig-tills-jag-dör”-attityden, så att ingen kämpar för att ändra sin egen situation! Klart att arbetslösheten är hög, då alla väntar på att farbror staten ska fixa det åt dem. Nä, se till att lägga ner lite energi och kreativitet i frågan, så är jag övertygad om att det löser sig. Kanske inte drömjobbet på en gång – vem har fått det i början? – men kämpa på, så kommer det också att dyka upp.

    • monaforpresident Says:

      Du tänker inte hela vägen Peter! Det är bra för staten att människor arbetar, därför ska staten se till att underlätta för att skapa bra och schysta jobb med schysta vilkor. Det är inte för att ungdomarna är lata som var fjärde går arbetslös, det är för att det inte finns tillräckligt med jobb! När jag säger ge oss unga jobb så vill jag att han ska underlätta för ungdomsgenerationen att få anställningar på alla sätt han kan, för om människor jobbar går staten bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: