Fan vad tråkigt, Björklund…

by

Ingenting nytt pressenterades när Major Björklund höll sitt Almedalstal. En sak var i och för sig oväntat, och posititivt var förkastandet utav den sittande regimen i Iran. Han talade om vikten av att ge stöd till den Iranska oppositionen, något som är iprincip det enda jag håller med honom om. Det är ett fruktansvärt förtryck de religösa ledarna och sittande presidenten håller på med.

En stor del använde också Björklund åt att prata jantelag, om oppositionenspolitik istället för sin egen. Inte ett enda konkret eget förslag.. Jag hade förväntat mig mer.

‘Han poängterade återigen att facken och fackliga rättigheter aldrig går före individen, det vill säga individen framför kollektivet, en liberalmyt som ofta är återkommande. Låt mig då spräcka myten, just det uttrycket handlar enbart om att sätta sig själv framför alla andra.

Jan Björklund nämnde inte ens ungdomsarbetslösheten, som är den högsta i Europa, han nämnde inte de papperslösa så som hans ungdomsförbundsordförande ville. Nej, ett tråkigt tal. Hoppas kommande blir bättre.

Nu har CUF, centernsungdomsförbund, lanserat en idé om att de borde gå ihop med folkpartiet också .  Min spontana tanke blir, hur ska två röriga partier varav ett har existenskris kunna göra något vettigt alls?

Annonser

Ett svar to “Fan vad tråkigt, Björklund…”

  1. Francisco Says:

    Vad handlar då socialismen om? Att sätta alla andra före sig själv? Nej, men att sätta de usla före de dugliga, att exploatera den närande klassen och belöna den tärande. Modernt slaveri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: