MP säljer sin själ?

by

Nej, inte direkt. Inte alls skulle jag vilja påstå, det är däremot inte så konstigt att det blir stor diskussion om att MP fortsätter att sammarbeta med regeringspartierna i en fråga. Jag tycker till och med att sånt här är bra, eller kanske ett sundhetstecken. Sedan den borgerliga alliansen bildades har de fyra partierna flutit allt mer samman, för vanligt folk blir det svårare och svårare att se varför just centern är så mycket annorlunda än folkpartiet osv.
Allt ljus har istället hamnat på den moderata ledningen, vars politik fått styra och köra över alla andra.

Jag vill inte se att det rödgröna sammarbetet blir just så. Självklart kommer Socialdemokraterna att bli det dominerande regeringspartiet med de tyngsta posterna, men jag hoppas att både Miljöpartiet och Vänstern ”behåller sin själ” och att inget utav partierna lägger sig platt.
Vänsterpartiets Hans Linde var snabbt ute och kritiserade Mikaela Valtersson för sammarbetet, men jag tror att han måste tänka igen. Miljöpartiet är inget tydligt vänsterparti, även om de helt klart ligger vänster om mitten så är det inte jämförbart med om vänsterpartiet skulle göra det samma.

För alla väljares skull hoppas jag att vi fortsätter se en partipolitisk prägel inom politiken, en del gemensamma förslag, men också helt egna. För jag tror att om vi inte gör det, så kommer vi att sluta som USA, två sementerade alternativ som står motvarandra. Jag tror på mångfald, även inom politiken, detta trotts att det är ganska skönt när det är Socialdemokratisk dominans.

Annonser

Etiketter:

Ett svar to “MP säljer sin själ?”

  1. Peter Andersson Says:

    hej
    Delar kommentaren att varje parti även i en allians/ koalition måste har möjlighet att profilera sig. SÅ självklart inom en rödgrön ”framtidsallians”. JAg har i ett inlägg ändå valt att vara mycket kritisk till det som hände idag. Framför allt därför att året har 365 dagar .Om man väljer ett utspel just inledningsdagen av Almedalen utan att överväga vad man egentligen gör…så är det olyckligt, minst sagt. Om man gör det enligt medier utan att ex peter eriksson vet om det är det än mer olyckligt.

    Jag tror inte ett dyft på att det försvårar det rödgröna samarbetet. Men det skapar osäkerhet om förankringen av det i Mp:s ledning. Detta hade inte varit min eller kanske inte heller mediers reaktioner vilken annan dag som helst på året .Men just idag.. man suckar.

    /P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: