Almedalen Nästa!

by

Nu börjar även media uppmärksamma den stora jippoveckan som startar redan imorgon. Mer kultur säger DN, visst är det kanske sant. Men samtidigt ökar antalet seminarium explosionsartat så väl som antalet personer som åker dit och i år är det så mycket som 1050 seminarium i det officiella programmet, vilket jag tror är nästan dubbelt så mycket som förra året. Därför är jag skeptisk till om kulturen rent procentuelltsätt får större betydelse, även om det vore trevligt. Trevligt är också den lilla politiska teater uppsättning de också skriver om. Sju kvinnor i politiken, en för varje riksdagsparti, för Socialdemokraterna är det Åsa Westlund. Jag sätter mitt hopp till att debatten kring kulturutredningen sätter tydliga avtryck.

Bloggandet kommer självklart att vara enormt under hela veckan och du kan löpande läsa om tankar och funderingar därifrån här på Mona for President från och med imorgon förmiddag.

Almedalsveckan, eller politikerveckan om så vill, kan ses lite som startskottet för 2010s valrörelse. Nu har till och med DN poängterat detta, ska bli spännande hur det artar sig i tidningen sen.

Det mest bisarra är dock att DN uppmärksammar att det är 25st piratpartister som kommer att vara där… Jag vet att det kommer att vara hundratals människor från de etablerade partierna där, åtskilliga hundra, bortsätt från kristdemokraterna skulle jag tro, då hade Jönköping nog blivit folktomt…

En annan blogg att hålla koll på från almedalen är Alliansfritt Sverige,

Annonser

Etiketter:

Ett svar to “Almedalen Nästa!”

  1. RS Says:

    Och vill ni ha koll på politik utifrån kulturens synvinkel kan ni kika in på http://kulturbloggen.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: