Människor med makten, när tar ni på allvar i fildelningsfrågan?

by

Jag tycker nästan att det här börjar bli lite bisarrt nu… Alla riksdagspartiernas politiska företrädare (förutom MP:s) springer omkring som yra höns så fort frågan kommer på tal. När de sedan inser att det här är en fråga som i slutändan visas som viktig eller rent av avgörande för utgången av Europaparlamentsvalet, ja då fortsätter några famla i mörkret, andra ställer sig osäkert och skriker om att de älskar Internet.

Vi kan lära oss mycket utav EU-valet, jag ska försöka komma över de flestas valanalys för att se vad de kommit fram till. Ett par saker hoppas jag att finns med, dels en tanke på hur man kan göra EU mer begripligt för alla medborgare, i mångt och mycket är det de facto partierna själva som försvårar och distanserar det hela. Lyckas man göra detta tror jag även att vikten av valet tydligare framkommer, vilket jag tror att markant kommer att höja valdeltagandet samt minska stödet för de mindre tillika oseriösare partierna. För mig är det en stor förlust för demokratin och för de etablerade partierna att partier som uttryckligen säger att de tänker engagera sig i 3% utav parlamentsbesluten faktiskt tar utrymme.

Så, hur ser det ut hos partierna då?
Moderaterna – Står och kommer fortsatt stå för den konservativa och smått o-pragmatistiska förhållningssätt att inte förändra någonting alls.
KD – Går på det moderata spåret.
Centern – Som partiet i störst identitetskris gjorde de ett tvärt kast och slängde sig i armarna på väljarna och trodde att deras fildelningspositivitet skulle föra dem framåt…
Folkpartiet – Är bara ryckiga och svårgreppbara i den här frågan, dessutom känns det lite som ytterligare ett ställe där de spottar liberalismen i ansiktet.

Vänstern – Eva-Britt hoppade upp och ner i tv sofforna och sa att hon minsann ville ha ett fritt Internet, utan speciellt stor framgång. Hade istället den tidigare parlamentarikern, Jens, sagt det samma hade det förmodligen gett större framgång och trovärdighet.
Miljöpartiet – Ett principfast beslut om att fildelning är bra.

Socialdemokraterna – Känns ganska rörigt… Inställningen är att regelverket måste ses över, men många röster drar åt olika håll. Tyvärr är det till och med så att hela frågan känns helt hänskjuten till partikongressen i höst då jag åtminstone hoppas på ett konkret förslag. SSU har förbundskongress i Augusti, då kommer den organisationen ta ställning till hur frågan ska drivas gentemot partiet, en linje som jag tror att kan få starkt stöd. Jag har själv hört tre förslag diskuteras, två förslag som jag tror att kommer stå emot varandra för att sedan ställas mot huvudförslaget. Det senare skulle innebära att en avgift tas ut för alla bredband, detta ska sedan på något ”stim” liknandesätt fördelas till upphovsrättsinnehavare. Jag återkommer med en uppdatering hur Socialdemokratin tillslut, äntligen… Landar i ett beslut.

Lagen är idag fullständigt orimlig, identitetsskyddet är dåligt och inte finns det heller någon förståelse eller barmhärtighet gentemot människor med minimal nedladdning. Även det utländska läget börjar bli ohållbart, en kvinna i USA bötfälls på över 15miljoner, helt orimligt? Å andra sidan kan man få 100 års fängelse i det landet..

Unni Drougge gör ett läsvärt ”digitalt sommarprat” om just det här på Newsmill…

Idag försöker medelålders/gamla kvinnor och män besluta, utreda och hitta vägar för fildelningen världen över. Det är ungefär som att katolska nunnor skulle besluta om aborter, preventivmedel och äktenskap, alltså befängt. Välkommen tillbaka häxbränning!

Annonser

Ett svar to “Människor med makten, när tar ni på allvar i fildelningsfrågan?”

  1. calandrella Says:

    Piratpartiets framgångar beror inte på fildelningsfrågan, utan på medborgarrättsfrågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: