Folkets kvinnor och män? En folkkär skara.

by

Då var det återigen dags för en diskussion om ersättningsnivåer inom politiken, en fråga som behandlas oftare och djupare i media än många viktiga politiska sakfrågor eller hela områden.

Ser vi på aftonbladet.se behandlas lönefrågor hela två gånger på första sidan, den ena om Stasministerns löneökning på 4000 kronor i månaden och sen har vi Zlatan också, hans löneökning verkar däremot vara på 11miljoner.

Jag förstår att frustrationen blir stor när politikers löner höjs, jag personligen ställer mig lite frågande till just denna ökning, inte minst av symboliska skäl. Regeringen står och ropar om finanskrisen varje dag, LO folk går ner i arbetstid för att slippa varsel och kommunerna tvingas varsla såväl vuxna i skolans värld som människor ur äldrevården. Då tycker jag uppriktigt sagt att det är klumpigt och osmakligt utav den nämnd som beslutar om statsrådslöner att faktiskt föreslå en höjning.

Svenska folket förtjänar tillit till sina företrädare, alla förtjänar vi förståelse och inte minst stort ansvar för statsfinanserna. Det här är uppriktigt sagt en skit summa, men för mig har det hela ett högt symboliskt värde.

Annonser

2 svar to “Folkets kvinnor och män? En folkkär skara.”

  1. Gryningsräd » Blog Archive » Avdelning ”Taskig timing” Says:

    […] sådant här mitt i brinnande finanskris och det är ju i sammanhanget en struntsumma. Dock är symbolvärdet högt vilket gör att man får tillskriva detta till avdelningen ”Taskig […]

  2. Folkets kvinnor och män? En folkkär skara. | Zlatan Ibrahimovic Fansite Says:

    […] The rest is here: Folkets kvinnor och män? En folkkär skara. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: