Och så var det ersättningarna igen…

by

Expressen verkar ha nyhetstorka… Att de missat att den största politiska krisen på 30 år i Iran är för mig föga förvånande. Istället drar man nu upp att ”Skattebetalarna står för bostaden”, detta under rubriken ”Expressen Avslöjar”. Då kanske Expressen har missat de senaste årens ekonomiskarapporter från så väl Riksdagen som Rosenbad? Jag kan nu ”Avslöja” för dig som läsare och redaktionen på Expressen att det är offentliga handlingar, det vill säga uppgifter som alla har rätt att läsa. Om chefredaktören för Expressen.se, Thomas Mattsson, nu råkar läsa detta hoppas jag att han sitter ner.

Tobias Billström tas upp som ett exempel för att han bor mer i Stockholm än i Malmö, men då ställer jag frågan till Expressen, vet ni hur mycket ett statsråd behöver jobba? Tydligen inte. Som den politiska värden ser ut idag så jobbar, de flesta, heltidsarvoderade politiker långt över en vanlig arbetsvecka, en riktigt lugn vecka är i extremfallen 40 timmar. Ser vi till ett statsråd är bilden förmodligen än värre. Det är inte så att Billström eller något annat statsråd speciellt ofta kommer hem till sin hemort varje kväll eller för den delen hinner sitta ned, äta middag med sin partner eller för den delen se på barnprogrammen kl.18.00 med sina barn. Därför måste dessa människors liv ändå göras rimliga.

En hel del bloggare kommer med all sannolikhet blogga om hur för jävligt det här är, både Socialdemokratiska och andra. Jag vill bara be dessa att tänka en gång extra, vi ”äger” dessa människors tid dygnet runt, ständigt ajour, sällan tid för ordentliga privatliv. Statsråd är också människor… Även Maud Olofsson, hur svårt det nu än är för oss alla att inse att hon inte är en bäver…

Annonser

Etiketter: ,

8 svar to “Och så var det ersättningarna igen…”

 1. Anneli Says:

  Nu är det såhär….politikerna som ställer upp i val, som får olika befattningar…de har inte tagit dessa jobb med kniven mot strupen!!! De gör det frivilligt!!!
  Alltså får de räkna med att de kanske inte kan resa ”hem” så ofta.
  Varför ska de få en massa bidrag för dubbelt boende då?? Jag kan ta mig själv som exempel på en som inte får bidrag för dubbelt boende…. Det är så, att jag under 16 års tid blivit tvångsinlagd väldigt ofta på sjukhus….TVÅNGSINLAGD….jag ville inte vara där! Men nog f-n skulle jag betala sjukhusvistelsen (som jag inte ville ha!) och samtidigt betala min lägenhet i hemkommunen, en bostad jag ibland under flera månaders tid inte fick åka till!!! Det blev dubbelt boende, med kniven mot strupen!!! Var finns rättvisan i detta??? Ibland får man känslan av att de som jobbar som politiker, har tagit dessa jobb bara för att få en massa ersättningar….man kan ju tycka att en politiker, jobbar som just det, för att denne känner en drivkraft för att kämpa för sitt parti, för att kämpa för sin övertygelse!!! Neej, ge mig lite bidrag…!!! Även de som förespråkar färre bidrag, tar säkerligen emot det dom kan få..Det är ju skrattretande!!! Om de jobbar i Stockholm, varför inte ta med sig familjen och bosätta sig där, även om det innebär att de måste bo i förorten.??!! Alla andra arbetslösa får ju de direktiven, att de måste vara beredda att flytta till jobben, där de finns….Hymlare där!!!

  • monaforpresident Says:

   Jag tycker att det är en felaktig politik som den borgliga regeringen kör med att du alltid ska vara redo att släppa allt du har på hemorten för att flytta till en ort där det är lättare att få jobb.

 2. Calle Fridén Says:

  Bra där. Vi kan stå över sånt där tjafs

 3. blues Says:

  ”Därför måste dessa människors liv ändå göras rimliga”. Detta betyder väl att pga. deras stressiga och pressiga liv så ska de alltihoppa ha rätt att få lite extra utöver det extra de tjänar plus det lilla extra de får pga. ”påtvingat boendeförhållande” och traktamenten för olika resor.
  Alltså räcker det inte att våra kära politiker redan har bra betalt? Enligt dig inte så de ska få lite mer, men det spelar ingen roll om dettta är lagligt eller inte, om detta är moraliskt eller inte.
  Om en vanlig medborgare skulle kunna tänka sig göra precis samma sak – hur länge skulle han kunna klara sig utan att bli anmäld och tvingad att betala tillbaka bidraget med rentan inräknat? Att hans liv är också stressit och pressigt spelar ingen roll.

  • monaforpresident Says:

   För det första är politiker också människor, det vill säga vanliga medborgare. För det andra är det fritt för vem som helst att engagera sig politiskt om det är reseersättningarna man vill åt. För det tredje så måste vi värna våra förtroendevalda, gör vi inte det så har vi snart inga som vill bli det. Dessutom måste man ha förståelse för att en person som inte bor i sthlm och som är vald för att representera en annan del utav landet inte ska behöva betala de dubbla boende kostnaderna.

 4. Claes Says:

  Du har ingen aning om hur många timmar jag jobbar i veckan..och då menar jag jobba och inte snacka i 40 timmar.

  • monaforpresident Says:

   Ja, oavsett så har du en viss andel fritid. Dessutom är det svårt att greppa hur mycket 60 timmar med möten, förberedelser, medborgarsamtal etcetera faktiskt tar på en psykiskt. Att dessutom vara ajour 24h om dynget, det är inte en dans på rosor.

 5. Thomas Mattsson, Expressen Says:

  Alltså: Om man skriver ”Att de missat att den största politiska krisen på 30 år i Iran är för mig föga förvånande. Istället drar man nu upp att ”Skattebetalarna står för bostaden”…” i ett blogginlägg om Expressen borde man möjligen veta att Expressen publicerar två sidor om Iran OCH två sidor om ministern. Det är alltså ingen som ´missat´ något, om vi bara börjar där.

  Och till det andra: naturligtvis är vi medvetna om arbetsbördan för en folkvald politiker som valt att kandidera för offentliga förtroendeuppdrag, det uppdraget – och ansvaret! – gör ju bara granskningen av politiker än mer angelägen.

  Vänligen

  Thomas Mattsson,
  chefredaktör för Expressen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: