Nato, en dålig, dålig, dålig idé!

by

Moderaterna och alliansen verkar inte se några svårigheter med att gå mot ett Natomedlemskap, ett sådant innebär många problem för mig. För det första är alliansfriheten (paradoxalt nog) en förutsättning för att vid större sammandrabbningar mellan stormakter. Det är också en förutsättning för att enkelt kunna köpa och sälja varor med alla världens nationer på bästa sätt. Att vi dessutom skulle tvingas till att mer än dubblera vår försvarsbudget utifrån de krav som finns för medlemskap, något som vore djupt olyckligt. Det jag ser som allvarligast i och med ett inträde är vårt beroende utav dessa stater, istället för att säkra och stärka vår position i EU skulle detta kunna innebära ökat beroende utav USA. Jag ser hellre att vi bibehåller den starka tradition av alliansfrihet vi har, utökar det nordiska samarbetet (genom Norge innebär detta visst samarbete med Nato) och att vi ser över hur det humanitärtmillitära insatserna i andra länder kan hanteras av EU, det är min vision. Det här tror jag att skulle generera ett stärkt Svenskt försvar.

När Håkan Juholt sedan skriver på SVD:s brännpunkt om att försvarsberedningen inte har sammanträtt på över ett år så blir jag uppriktigt sagt oroad. Att inte det organ som ändå har så stor påverkan på den Svenska säkerhetspolitiken sammanträtt under en så lång period är rent utsagt pinsamt.

Nej tack till Nato!

Annonser

Etiketter:

7 svar to “Nato, en dålig, dålig, dålig idé!”

 1. Peter Says:

  Tillåt mig att skratta lite borgligt här medans du rakar av dig håret under armarna, gömmer palestinasjalen långt in i din garderob och slappar av lite. Då gör du sverige en tjänst!

  • monaforpresident Says:

   Jag tar så seriöst på en kommentar ifrån någon som kallar sig ”petter-niklas”, verkligen.

   • Viktor Tullgren Says:

    Jag tror bestämt att Peter tror att du är en kvinna. Antingen det eller så gillar han sina män/pojkar med rakade armhålor 🙂

    Just det där med att försvarsberedning inte sammanträtt på ett år känns faktiskt riktigt oroande. Försvarspolitiken behöver vara stabil även efter ett maktskifte.

 2. redirectpage Says:

  Alliansfrihet är inget värt i dag då uppdelningen öst-väst inte längre finns annat än i huvudena på övervintrade förvirrade 68-kommunister som inte har lyckats inse realiteten. Partnerskap för fred är till för att vi skall delta med NATO men inte har rätt att lägga sig i NATOs beslut. Varje NATO-land har veto-rätt mot NATO-beslut. Nu kan vi bara åse att NATO tar beslut vi kanske inte gillar. Med vänstern isolerar sig Sverige från omvärlden. Därför behövs inte vänstern i Sverige. Vänstern i Sverige behövs bättre i Nordkorea där ledaren behöver ett bredare folkligt stöd från människor som stöder deras idéer.

  • monaforpresident Says:

   Problematiken ligger inte i ökat sammarbete,om du tagit dig tid att läsa annat än rubriken så har du sett att jag tror på ökat mellanstatligt sammarbete så väl här i Norden som intom EU. Jag ser de här som mer legitima sammarbeten ur två perspektiv, för det första handlar det om att jag inte tycker att det är försvarbart att mer än fördubbla försvarsbudgeten, vilket ett natomedlemskap per definition innebär. Det andra är att jag inte tycker att Sverige ska binda upp sig till att stå på enskiljda stormakters sida. Mitt synsätt ger Sverige störe dignitet och förtrolighet att uttala sig, agera och utöva diplomati, ett Nato medlemskap innebär ett direkt stöd till bland annat USA.

 3. Expressens ledare laddar med Tomhylsor « viktor… Says:

  […] Läs även Monaforpresident. […]

 4. hexxor Says:

  Alliansfrihet handlar främst om frihet. Att välja själv vem man vill vara vän med. Ett NATO medlemskap innebär att om en konflikt uppstår så skulle Svenska soldater dö för USA eller varför inte för Georgien, om träskallarna där beslutar sig för att börja ett storkrig mot Ryssland (förutsatt att Georgien och Sverige går med i NATO).

  Alliansfrihet innebär dessutom att man går sin egen väg. Självständighet är en mycket bra princip.
  Självständighet innebär att man utvecklar själv produkter för ens egen behov.
  Självständighet är att våga vara vuxen själv. Att stå på sina egna ben.
  Det har vi haft som tradition.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: