Alla dessa krav på avgång…

by

Att kräva olika personers avgång verkar vara det hetaste man kan göra inom hela den politiska världen just nu, den senaste i skaran är tydligen Lars Ohly. Det här sägs bero på deras tämligen usla resultat i Europaparlamentsvalet, enligt mig beror det här på att Jens Holm slutar som parlamentariker, något som kan ses lite som en omvänd ”Marit Paulsen effekt”. När Jens kom in i parlamentet blev han massivt kryssad och har var oerhört populär, något som kanske inte riktigt kan sägas om Eva-Britt Svensson som, enligt min högst personliga åsikt, är tämligen O-karismatisk. Bortsätt från Pajala ser det kanske inte jätte ljust ut för vänstern i Europapolitiken, något som kanske dessutom har att göra med deras starka EU-motstånd att göra.

Det andra uppmärksammade aktuella fallet handlar om Gordon Brown, hans avgång krävs dels efter stora fusk och utnyttjande av skattepengar från de brittiska parlamentsledamöternas sida. Det handlar nu senast också om det ofantliga ras Labour gjorde i Europaparlamentsvalet där de blev tredje största parti. Något som är uppriktigt sagt beklagligt, och man kan tycka att när en herrans massa ministrar har avgått att något drastiskt måste göras.

En annan svensk historia som för ett par veckor sedan var riktigt omdebatterad var om Wanja Lundby-Wedin kunde sitta kvar eller borde ha avgått. En fråga som jag ändå ser att drevs allra hårdast utav Expressen och inte LO:s medlemmar. Det är också så att Expressen till och med intervjuade fel person, och att man som en av landet största tidningar gör en sådan miss visar lite på seriositetsnivån hos blaskan Expressen. Det är till och med så att de nu ger LO ordföranden en ersättning för sitt stora misstag, inte för att de egentligen förbättrar deras anseende. Expressen bör veta att man för 50.000 inte kan köpa tillbaka respekt.

Det som verkar missas gång på gång från så väl alla medier är att de inte är de som har något att säga till om i avgångsfrågan. Det är respektive organisations medlemmar. Vill LO byta ordförande så kan LO göra det, vill vänstern sätta in Josefin Brink istället för Ohly så kommer så att ske. När det gäller Gordon Brown så har han ett ansvar för hela nationen i och med hans premiärminister post, där måste jag ändå säga att pressen bör kunna tycka och så även brittiska medborgare i största allmänhet. Personligen så tycker jag att de får göra som de vill, så länge de räddar Labours anseende och den brittiska Arbetarrörelsen förblir stark även i framtiden.

Annonser

Etiketter: , , ,

3 svar to “Alla dessa krav på avgång…”

 1. Lars Says:

  Behöver Wanja er pengar nu?? Min son fick 10.000 (max belopp) efter att man missat en brusten blindtarm som nära kostande livet. Wanjas felsteg kostade också nästan livet, fast på ett annat sätt. Hans ärr och hennes kan nog inte jämföras ändå. Bra betalt för ingen sveda. För dom som har är allt förunnat. Hoppas du tackar nej till pengarna men 50 picks är ändå 50 picks och ditt omdömme verkar ligga väl över detta.

  • monaforpresident Says:

   Hon behöver inte de pengarna nej, jag hoppas därför att de antingen inte tas emot eller går direkt till LO, vars förtroende Expressens huvudmål verkar vara att sänka. Det är expressens omdömme som är värt att ifrågasätta.

 2. Viktor Tullgren Says:

  Ni missade vist att pengarna inte gick till Vanja utan till Anna Linds Anna Lindhs minnesfond. Tror inte Vanja personligen skulle tagit emot pengarna men nu går de ju till ett bra syfte så sluta gnäll Lars.

  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=2892880

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: