Väljarna har sagt sitt!

by

Valet står snart klart och segrande kommer tre partier att gå. Gratulationer till Piratpartiet och hoppas att de kommer att tillhöra den gröna gruppen, det är viktiga frågor som de etablerade riksdagspartierna verkligen behöver ta på allvar. Grattis också till Miljöpartiet vars frågor är enormt viktiga vilket också visas tydligt i valet. Den stora vinnaren enligt min mening är dock Socialdemokratin, det har resultatet bådar gott för den 19:e September nästa år.

Mona Sahlin sa nyss på valvakan här på Sveavägen 68, Socialdemokratins högkvarter, att väljarna sätter jobben först, och då måste också moderaterna komma sist! Här är det riktigt bra stämning medan det på moderaternas valvaka är, som DN beskriver det, ”isande kyla”. Inte så konstigt kanske när Per Schlingman står och rätt upp och ner dissar Gunnar Hökmark!

Bloggens syfte och delmål, Mona Sahlin som statsminister, är nu inom räckhåll. Imorgon börjar valrörelsen för 2010års val!

Mer om läget:
SvD, Peter Andersson
Ulvenlöv och Fridén

Annonser

Etiketter: , ,

8 svar to “Väljarna har sagt sitt!”

 1. Joel Says:

  Sossarna har ju samma siffror som vid förra Eu-valet. Hur kan detta ses som en vinst? Moderaterna har ju ökat jämfört med förra valet, med 0,6 procentenheter.

  Om man ser till ”den röd-gröna röran”, har ju dessa tappat gentemot alliansen, sedan förra valet i och med vänsterns tapp på 7,1 procentenheter.

  Att ens jämföra detta med ett riksdagsval är också felaktigt, då det är helt andra frågor de går till val på i EU gentemot riksdagen.

  Sedan är det kul att du gratulerar piratpartiet. Alltid bra med liberaler! Trodde dock inte det var något ni sossar gillar i så stor utsträckning.
  http://www.politikerbloggen.se/2009/05/12/19678/

  • monaforpresident Says:

   Socialdemokraterna gjorde ett plus, vilket är en vinst. Oavsett det så är Socialdemokratin OHOTAT det största partiet i Sverige vilket är det viktigaste betyget för att vår politik är den väljarna vill se efter valet i september nästa år.

   • Joel Says:

    Alliansen är fortfarande större än de röd-gröna. Alliansen tog 9 mandat i eu-parlamentet medan sossarna och co, bara tog 8. Sedan är opinionen klart bättre för alliansens del, sett till riksdagsvals-mätningar. Det är väldigt skilda frågor som man går till val på i riksdagen gentemot eu-parlamentet.

    Sett till detta torde det vara en blå politik som väljarna vill se efter valet i september nästa år.

 2. Pingu Says:

  Är det verkligen EU-valet det gäller? Socialdemokraterna ligger ju stilla medan det största regeringspartiet går framåt trots lågkonjunktur och hotande massarbetslöshet?

  • monaforpresident Says:

   Socialdemokraterna är det största partiet, ohotat störst. Inte mkt mer att säga om den saken.

 3. Stefan Enkgvist Says:

  Hur du kan säga att (S) är stora vinnare då de bara ökade 0,2 eller 0,3 förstår jag inte. Ni sossar är roliga ni. Hälften är soffliggare, de andra ser framgångar när det knappt gått vare sig hit eller dit. Själv är jag pirat, och det är första gången som jag verkligen känt mig engagerad i ett val. Detta valets 7,1 bådar mycket gott inför riksdagsvalet. Fram till dess hoppas vi att ännu fler verkligen tar reda på vad PP står för. Jag har svårt att se (S) vinna. Sahlin är alldeles för illa omtyckt av många, sådan har ju (M) tagit över många klassiska (S) frågor…

  Jag personligen vill inte se Mona S som statsminister. En arrogant streber som aldrig haft ett ärligt jobb. Men det gäller ju i o f s de flesta etablerade politikerna. Men politiken idag är tråkig, det finns inga karaktärer. Därmed mängder som alltid är beredda att gå dit vindarna blåser. (S) inte minst. Om man måste vinna ett val på populistiska tongångar, så är det inget att ha. Har röstat en gång på (S). I grund och botten är jag dock liberal, men som liberal har jag inget att rösta på. Missförstå mig rätt: Jag är mycket nöjd med PP, mycket intelligent folk som kan sina områden till 100%. Engagerade till max – så ska det vara.

  • monaforpresident Says:

   haha, du är ju rolig du. Att det ska framgå vad PP verkligen vill? Man vill ju inte särskiljt mycket. Ert första namn säger att han tänker engagera sig i 2% utav frågorna i Europaparlamentet, det är varken bra för demokratin eller för den svenska rösten i bryssel. Ska man åka till Bryssel ska man före kunna svara på grundläggande vad man ska göra där.

   Jag tycker att det är spännande med PP i EU-parlamentet, däremot tror jag inte att man kommer komma in i Sveriges Riksdag, det är ett, för väljarna viktigare val, där man dels kommer att behöva ha en tydligare politik på ALLA områden. Dessutom kommer förhoppningsvis fildelningsfrågan vara löst och den personliga integriteten ses över före dess.

 4. Pingu Says:

  ”Socialdemokraterna gjorde ett plus, vilket är en vinst.” säger du men när det slutgitliga resultatet är klart så visar det sig att s gick tillbaka med 0,15 procent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: