Rösta, Personval och hur gick det där då..

by

Om knappt 34timmar stänger vallokalerna, då har det Svenska folket kunnat rösta i 19 dagar. Så här långt har över en halv miljon människor, borde vara uppemot 700 000 människor förtidsröstat, det bådar gott inför morgondagens val. För imorgon beslutar vi vilka som ska få de 18 åtråvärda platserna i europaparlamentet. Sverige har proportionellt gentemot befolkningsmängd större chans att påverka än många av de andra europierna, därför väger din röst tungt.
I det här valet är saker viktiga, dels vilka partier som kommer in, men också vilka personer som tar plats i parlamentet. I Sverige har vi en lång och fin tradition utav att rösta på ett parti och inte på en person, det tycker jag är rätt. I valet till Europaparlamentet blir dock läget ett litet annat, i och med att vi skickar så pass få ledamöter till parlamentet och att dessa, även inom partierna, har olika hjärtefrågor så ger det mig ytterligare möjlighet att se till att den person som väljs in brinner för samma frågor som jag själv gör. För det är faktiskt precis så som Lena Melin säger att det gör skillnad, det är att få full valuta för sin röst.

Nu har, trots överenskommelsen om att inte släppa resultaten före alla vallokaler i Europa stängt, valresultat från ett par länder. I Storbritannien som var först ut går det rent sagt åt helvete. Jag har funderat en del över det där och tror att två saker spelar in för att det går så dåligt för Labour. För det första så har de en stor regerings kris där flera ministrar avgått, dock inte Gordon Brown ännu. Jag tror att har det gått så långt att 5 ministrar måste sluta på en så pass kort tid så måste man nog ta sitt ansvar och avgå som ytterst ansvarig. Inte minst för Labours och Storbrittaniens hela ansende. Det andra är valdeltagandet, det finns en grupp som alltid röstar och så alltid kommer att göra det. Arbetarrörelsen har alltid påverkats negativt utav låga valdeltagandet, något som vi kan se än en gång i det brittiska fallet.

Direktörer, toppchefer och lobbyister kommer alltid att fortstätta rösta, alla typiska väljare hos de konservativa/borgerligheten. Gruppen vanliga människor och gruppen människor som har det sämre ställt ekonomiskt känner oftare att det är meningslöst att gå och rösta. Påminn dina vänner om att gå och rösta! Låt inte någon annan bestämma åt dig, rösta för att du kan!

Annonser

3 svar to “Rösta, Personval och hur gick det där då..”

  1. LO gör som LO vill! « Mona For President! Says:

    […] Mona For President! Sverige förtjänar bättre! Ett rödare Europa, ett rättvist Sverige! « Rösta, Personval och hur gick det där då.. […]

  2. I morgon är en annan match | Haninge Posten - Blogg Says:

    […] om i morgon: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, […]

  3. “Signerat Andreas Sjölander” » Blog Archive » Fortfarande tiger (M) och (KD) om samarbetet med fascisterna… Says:

    […] fler bloggar om morgondagens val: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: