LO gör som LO vill!

by

Nu går Europa till val och alla organisationer som har politiska intressen ser till att deras medlemmar går och röstar. För mig som SSU:are så vore det ”ideellt tjänstefel” att inte se till att alla våra röst berättigade medlemmar röstar och får sina vänner att rösta, så fungerar en demokrati. I expressen framstår det helt plötsligt som något konstigt att LO värnar sina medlemmars rösträtt och värnar sitt ändamål, det vill säga den Svenska arbetsmarknadsmodellen.

Från Expressens nätupplaga, Reinfeldt + Artikel

I annonsen som LO har publicerat så står det ”Han tycker inte att det är så viktigt att du röstar, gissa varför”. I mitt förra inlägg skrev jag att…

Direktörer, toppchefer och lobbyister kommer alltid att fortstätta rösta, alla typiska väljare hos de konservativa/borgerligheten. Gruppen vanliga människor och gruppen människor som har det sämre ställt ekonomiskt känner oftare att det är meningslöst att gå och rösta. Påminn dina vänner om att gå och rösta! Låt inte någon annan bestämma åt dig, rösta för att du kan!”

Reinfeldts kärnväljare, de gamla moderaterna, stora delar utav näringslivet, de som de facto finansierar hela moderaternas existens, består just utav direktörer, toppchefer och PR-folk. Ett lågt valdeltagande kommer därför, enligt min mening, alltid att gynna borgerligheten.

expressen.se pratar Fredrik Reinfeldt om dubbelmoral från Socialdemokratiskt håll och säger… ”Dubbelmoralen är uppenbar. Man kan ju inte först uttrycka oro för användande av negativ kampanj, och sedan vara de enda som de facto använder det, fast i radio, säger han.”

Då vill jag bara informera Statsministern om att allt som sägs så väl i radio som i annonser bara ska ses om en upplysning om vad Statsministern och hans falang inom politiken driver för frågor och på vilket sätt. Ytterligare ett exempel på detta kan vi se på Metro.se

”På frågan om det räcker med att lägsta nivån i kollektivavtalen är uppfyllda, kunde han inte ge något klart svar. (Fredrik Reinfeldt)
– I Sverige ska svenska lönevillkor gälla och det får inte förekomma någon lönedumpning.
– Detta är en realitet, sade Mona Sahlin. Fredrik Reinfeldt är den enda i Sverige som tror att billig arbetskraft inte leder till lägre löner.”

Framgång kräver rättvisa, inte orättvisa arbetsvillkor. Rösta för ett Europa som tar ansvar imorgon. Gå och rösta annars tar Reinfeldt din röst.

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “LO gör som LO vill!”

 1. Anders ljungberg Says:

  ni ljuger som hästar travar vi har vanliga människor som väljare eller som har varit vanliga människor

  • monaforpresident Says:

   Men snälla du, om vi ska se till vems intressen du värnar så är det ju egentligen inte de vanliga människorna i vårt samhälle. 85 miljarder i skattesänkningar sedan 2006, 40% av dessa har gått till de rikaste 10%, och de är inte de vanliga människorna.
   För att inte tala om moderaternas i särklass största inkomst källa, Blå tornet, där handlar det ta mig fan inte om svensson svensson som sätter in pengar utan riktigt rika människor och stora företag i näringslivet. Så kom inte och säg att moderaterna är ett parti för och av vanliga människor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: