Åt rätt håll Statsministern

by

Fredrik Reinfeldt tar ansvar och säger i stort nej till rasism, främlingsfientlighet och homofobi, ett stort steg framåt.

Läste på aftonbladet.se att Reinfeldt nu säger definitivt nej till de främlingsfientliga, känns tryggt att S+V+MP och nu (m) tagit avstånd från dem, ger en helt annan trygghet och säkerhet inför riksdags, landsting och kommunvalen nästa år. Det finns dock två problem kvar, det ena handlar om just kommunerna. Idag finns det flera kommuner runt om i landet där förhandlingar mellan moderaterna och de främlingsfientliga pågått, inom Socialdemokratin har de totalt bojkottats och kommer inte alls på fråga. Ett lika tydligt besked behövs även från Reinfeldt: Att aldrig någonsin, aldrig någonstans samarbeta med främlingsfientliga partier även om det skulle kunna rädda makten.

Det andra problemet är inte riktigt av samma kaliber, det stavas i vilket fall KD. Nog för att de är en betrodd del av allians samarbetet men det gör mig otrygg, det får mig att känna obehag. Att det sitter människor i Sveriges Riksdag som inte tycker att jag är lika mycket värd som andra människor bara för att jag inte älskar den person eller det kön som vore normen. Jag pratar om Yvonne Andersson, Stefan Attefall och Mikael Oscarsson, samtliga kristdemokrater.

Om fem dagar är det val till Europaparlamentet, där är det minst lika viktigt eller rent av viktigare att kandidaterna företräder sunda värderingar om alla människors lika värde. Jag vill inte ha ett Europa á la Lennart Sacrédeus (kd) som menar att könsneutralt äktenskap i förlängningen kan innebära att det blir ok med kärleksförhållande med barn och djur. Statsministern bör kanske också se över de egna leden? 

En del av de homofoba kandidaterna:
Hans Wallmark (m), Anna Maria Corazza Bildt (m), Roland Utbult (fp), Ella Bohlin (kd), Tuve Skånberg (kd) och hela (sd).

Rösta mot främlingsfientlighet, rasism och homofobi på Söndag!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/euvalet/article5282257.ab
http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/eu-valet-hbt-rattigheter-1.870219
http://www.alliansfrittsverige.nu/2009/05/maj-22-2009-m-och-kd-mot-hbt.html
http://www.sr.se/dalarna/nyheter/artikel.asp?artikel=1983315

Annonser

2 svar to “Åt rätt håll Statsministern”

 1. Texas Says:

  Genom att använda det löjliga uttrycket ”homofob” så visar du att du har inga riktiga argument. Du framstår lika löjlig som uttrycket självt.

  • monaforpresident Says:

   Ordet homofobi betyder rädsla för homosexualitet, verkade inte som att du visste det. Både Anna-Maria Corazza Bildt och Roland var emot samkönade äktenskap, det var till och med så att utrikesministerns fru låg bakom kampanjen ”bevara äktenskapet”.

   I och med att jag endast ser äktenskapet för vad det är, en socialkonstruktion så ser jag det inte som biologiskt fel att alla människor får lika rättigheter och att man ska kunna gifta sig med en person av samma kön.

   Ella Bolin är kristdemokrat och kreationist, det vill säga att hon tror att jorden skapades för 6000 år sedan. Denna mycket strikta bibel tro förkastar dessutom homosexualitet. SD ska vi inte ens tala om i sammanhanget då de är emot allt som inte ingår i Svensson Svensson mallen och aldrig kan tänka sig acceptera något utanför den heteronormativa mallen.

   Jag tycker rent av att människor som inte kan acceptera andra människor för den de är och se all kärlek som bra kärlek som korkade, inskränkta och tragiska människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: