Kärleksfull kritik

by

Framgång kräver rättvisa brukar Mona Sahlin och (s) säga, men framgång kräver också kritik, även internt. För ett halvår sen och mer sågades Sahlin vid fotknölarna, retoriken var inte klockren, gamla LO gubbar skrek högre än tidigare om att hon borde avgå och debatterna gick lite halvtaskigt. Det är ingenting jag sticker under stol med att jag kände viss hopplöshet, för att inte säga uppgivenhet. För tre månader sedan läste jag igenom talet hon höll vid presskonferensen efter skandalhärvan 95, jag tänkte, vart är den retoriska skickligheten? Alla har vi väl hört något tal av Mona Sahlin som är eldigt, förtroendeingivande och ingjuter framtidshopp. Nåväl, för ett halvår sen kändes det här inte så bra helt enkelt.

För två veckor sen var jag på det beryktade Tibble Gymnasium, ja ni vet det där som rektorn mer eller mindre fick utav kommunen, jag var där för att lyssna på Mona och kampanja för SSU. Även om Täby kanske inte är våran hemma arena, 52% moderater i kommunfullmäktige, men hon gjorde det riktigt bra. Så pass bra att jag blev peppad för framtiden. Nu har några veckor gått och Europaparlamentsvalsdebatterna är i full gång, Mona gör bra ifrån sig. Till och med så pass bra att Lena Mellin, den mest negativa vänstertanten a live, tycker att hon gör bra ifrån sig.

Statsminister Fredrik Reinfeldt känns stressad, han angriper Socialdemokratisk politik mer än att ge visioner för sin egen. Fortsätter Statsministern i samma riktning så kommer han, liksom Socialdemokratin gjorde 2006 att förlora på bristande visioner. Det bådar gott för en Fru (S)tatsminister efter september 2010.

Massor av människor som verkar dela mina åsikter:
http://www.jytteguteland.se/?p=569
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5274389.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5273806.ab
http://blogg.expressen.se/opinionsbloggen/entry.jsp?messid=509652
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2986695.svd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: