Reinfeldt slarvar med skattesänkningar och sabbar klimatet

by

Jobb
Debatten har så här långt inte gjort mig speciellt imponerad när det gäller jobbfrågan. Statsminister Reinfeldt leder ett land med hög arbetslöshet och 25% ungdomsarbetslöshet, vilket är den högsta i hela Europa. Reinfeldt undviker frågorna om arbetsmarknad och lönedumpning, det ÄR ett problem Fredrik. Statsministern pratar om att uppsägningar i välfärden sker på bortaplan, men det sker ju på hemmaplan! Över 85 miljarder i skattesänkningar samtidigt som kommunalskatten måste höjas ute i kommunerna, människor inom vården, skolan och barnomsorgen sägs upp. När ska Statsministern ta ansvar och se att våra kommuner blöder? Några kommuner i Sverige står på randen till kollaps eftersom att statsministern inte förstår att när skatteunderlaget tryter så måste kommunerna få hjälp.

Mona Sahlin angriper Reinfeldt för passivitet och brist på visioner:
”Vi som varit med och byggt upp den svenska modellen, socialdemokratiska länder i Europa säger att det behövs en förändring!”

Slutsats: Ett fungerande Europa kräver satsningar på jobb, det krävs också en reglerad marknad för att rädda våra svenska kollektivavtal och löner. Jobben är en Europeisk fråga som handlar om Solidaritet!

Miljö
Mona Sahlin går återigen på statsministern för bristande miljöpolitik och brist på visioner. Reinfeldt slår ifrån sig alla argument och vägrar ta till sig Naturskyddsverkets svidande kritik, det verkar nästan som att han inte vill se, inte inser att hans parti inte har en suck när det gäller miljöfrågorna.

Att den fattiga delen av världen ska hjälpas är både Reinfeldt och Sahlin överens om, däremot tror inte Fredrik Reinfeldt att det är viktigt att minska klimatpåverkningarna här hemma. Att den moderat ledda regeringen är livrädd för att ställa krav på företagen i Sverige, Sahlin, Socialdemokratin och de rödgröna tror däremot att gröna jobb är lösningen på framtidens problem. Ska vi lösa klimatkrisen krävs långtgående lösningar och stort ansvar här hemma i den rika världen!  

Slutsats: Gröna Jobb, Klimatsmarta lösningar och grön el är framtiden.
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1589670/ungdomar-svar-grupp-att-na
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5273806.ab

Annonser

3 svar to “Reinfeldt slarvar med skattesänkningar och sabbar klimatet”

 1. Systemkonsulten Says:

  Du låter inte vidare kunnig.

  Om en svensk skattekrona ger 10 gånger mer effekt i baltstaterna, skall de miljösatsningarna inte gå där i första hand?

  Sen förstår jag inte varför du bloggar på en amerikansk server som inte drivs av grön el. Du gör ju inget för miljön.

 2. monaforpresident Says:

  Det är just här skiljelinjen går när det gäller socialdemokratiskt och borgerligt synsätt.
  Det hela handlar om att sätta på sig ledar tröjan, vara föregångsland när det gäller grön el, gröna jobb och gröna möjligheter. Jag vill att vi ska utveckla ny miljövändlig teknik, hitta nya lösningar och driva den gröna omväxlingen än längre. Att bara satsa där det är som billigast, vilket moderaterna vill, är att hänskjuta problemen. Om alla länder på jorden såg ut så som det gör i Sverige idag skulle vi fortfarande ha ett problem. Mitt mål är att göra Sverige klimatneutralt, exportera lösningarna och komma ännu längre än moderaternas mål när det gäller utsläppsminskningarna. Att satsa här hemma utesluter inte att hjälpa andra, men vi ska inte lämpa över vårt ansvar för utsläppsminskningar på någon annan!

  Som svar på det smärre personangreppet lever jag oerhört klimatsmart i övrigt, så jag får väl se över det där med bloggen då.

 3. Claeskrantz.se » Varför rösta på alliansens i EU-Valet och belöna misslyckande Says:

  […] underkänner den politik som (M) för i Europaparlamentet… ( Signerat Andreas Sjölande, Reinfeldt slarvar med skattesänkningar och sabbar klimatet (Mona For President!), Agenda, Reinfeldt och Sahlin i ny debattduell, Alliansfritt Sverige, Lasse online, Mullvaden, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: