En vecka kvar!

by

Om en vecka stängs vallokalerna och rösterna börjar räknas, den kvällen får vi veta om det blivit ett rödare Europa eller om konservativa krafter ska fortsätta styra i Europaparlamentet.

Strax, 21:15, börjar Agenda i SVT och en Europafrågedebatt mellan statsministerkandidaterna Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Förhoppningsvis berättar de öppet om sina visioner för framtidens Europa, förhoppningsvis får vi en bra debatt där alternativen blir tydligare för alla oss väljare.

Ett Rödare Europa innebär bibehållna och säkrade rättigheter för alla de som arbetar, lönedumpning måste stoppas och kollektivavtal stärkas. Det innebär en seriös satsning på miljöfrågorna med höga ambitioner och mål för en satsning inom EU för att som föregångsexempel stötta övriga världen i den gröna omställningen. Ett rödare Europa innebär också att människan alltid måste gå före marknaden, en humanare flyktingpolitik är en del i detta ansvar.

Om de konservativa krafterna får fortsatt stöd i Europa kan vi fortsatt vänta oss låga ambitioner när det gäller miljöfrågorna. Ett Europa där löner helt är upp till marknaden och lönedumpning ses som bra för konkurrensen. Dessutom ser vi att högern i Europa med Silvio Berlusconi i spetsen som inte ens vill tillåta flyktingar att komma in i EU innan de skickas tillbaka.

Framtidens Europa kräver ansvar! Rösta Rött den 7:e Juni
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2983523.svd

Annonser

Ett svar to “En vecka kvar!”

  1. “Signerat Andreas Sjölander” » Blog Archive » Reinfeldt underkänner den politik som (M) för i Europaparlamentet… Says:

    […] Jan Andersson, Tord Oscarsson,  [s-buzz], mpartistaten, Mona for president, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: