(M)iljöfrågorna

by

Idag presenterade naturskyddsföreningen en komplicerande rapport om hur våra politiker driver miljöfrågorna i Bryssel, den här gången med fokus på de som kandiderar till parlamentet. Gissa vad, moderaterna blev sämst i test även denna gång!

För mig är miljöfrågorna det viktigaste att ta tag i när det gäller europapolitiken, för att klara framtidens miljö krävs både hårdare tag för att minska utsläppen och minska den globala uppvärmningen.

Även synen på kemikalielagstiftning och minskandet av miljöfarliga produkter i vår vardag är viktiga frågor när det gäller politiken i EU. När moderaterna och deras konservativa partigrupp sitter och röstar emot en hållbarare utveckling, för att det kan hämma marknaden så sitter PSE, socialdemokratiska partigruppen, och röstar för förändring. En förändring som kräver av marknaden att den ska anpassa sig, bli klimatsmart!

Den största skiljelinjen mellan de politiska blocken när det gäller miljöfrågorna är att borgarna, under ledning av moderaterna, aldrig kan acceptera inskränkningar på storkapitalet och den fria marknaden för att rädda miljön. Den samlade svenska oppositionen är av motsatt inställning, miljöfrågorna är viktigare än de stora företagens vinster, vi tror dessutom att klimathotet ger nya möjligheter. Gröna jobb i form av stärkt uppbyggnad av järnvägar och snabbhastighetsspår samt vindkraftverk och andra miljövänliga naturkällor måste ske på bekostnad av EU:s jordbruksstöd.

Ett Rödare klimatsmart Europa är möjligt, rösta på Åsa Westlund den 7:e Juni!

Läs mer:
http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/vansterpartiet-far-bast-betyg-i-miljorankning-1.878971
http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/miljopolitik/tolv-tunga-miljokrav/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: