Klimathotet, eller?

by

Jag har tidigare skrivit en del om vikten av miljöfrågorna i det här valet, nu kommer dessutom konkreta artiklar om det. Aftonbladet skriver att det så kallade ”klimathotet” inte längre är ett hot, utan snarare ett klimathot faktum. Även om du och jag kanske inte kommer att drabbas särskiljt hårt så börjar konsekvenserna nu synas, värst drabbas de som redan idag har de sämsta förutsättningarna. Om vårt väder blir varmare eller tuffare så drabbas vi inte särskiljt mycket, åtminstone inte utav mindre förändringar. För varje temperaturökning i Afrika ökar däremot risken för torka och förstörda skördar, svält och ihjältörstande människor.

Världen måste agera för att bromsa och vända utvecklingen. EU och Sverige måste gå i framkant, utveckla ny teknik och bevisa att ett klimatsmart tänk är helt förenligt med ökad tillväxt och nya jobb. De konservativa krafterna i Europa vill fortsätta med kolkraft och låta marknaden själv styra in sig i den klimatsmarta framtiden, fint tänkt, men när de är klara så är det redan för sent.

Sverige, Europa och Världen förtjänar bättre, ska vi klara framtiden måste vi bli progressivare! De kommande valen kan du ge Reinfeldt och Hökmark sparken, placera fler sossar i EU-parlamentet, fler sossar i regeringen!
http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article5262401.ab

Annonser

3 svar to “Klimathotet, eller?”

 1. Tharand Says:

  Fler sossar i Europaparlamentet gör inte särskilt stor skillnad. Nog för att moderaterna är helt värdelösa på miljöområdet men sossarna vill också nöja sig med 30% minskning. 30% är i princip redan beslutat om Köpenhamn går igenom i december. Därför är det som att lova 5 veckors semester när vi redan har det.

  Endast två partier har högre klimatambitioner än vad som redan är beslutat: miljöpartiet (80%) och vänsterpartiet (40%). 80% är också vad vetenskapsmännen säger är nödvändigt till 2050 för att vi ska stanna vid 2 graders temperaturökning. Detta vet också kommissionen om men moderater och en del vänsterpolitiker röstar emot i Europaparlamentet.

  Därför känns det givet att Miljöpartiet får min röst! Inte minst eftersom Carl Schlyter har bett om att få sänka sin lön i parlamentet och eftersom han aktivt arbetar för öppenhet och mot lobbyism.
  Om man ändå vill rösta på (s), så kryssa Åsa Westlund, hon är den socialdemokraten som har en vettigast miljöpolitik.

 2. monaforpresident Says:

  Håller med om att man bör kryssa Åsa Westlund, men helt rätt har du inte! (s) vill ha en sänkning med 40% där allt inom ramen för dessa ska ske på hemmaplan, vi vill dessutom se ökad hjälp till andra länder. Miljöpartiet vill göra 40% hemma, 40% borta, en tanke som inte är helt orealistisk för min del. Där skulle jag faktiskt vilja se ett än mer progresivt förslag från (s).

  Men, det handlar också om att aktivt jobba för ett oberoende av fosilabränslen. (s) vill att beroendet av olja ska vara borta 2020.
  Det handlar också om en mer progresiv kemikalielagstiftning där vi får bättre varor på våra bord och i vår vardag, även det är för mig en viktig miljöfråga.

 3. Kryssa Åsa Westlund » Den tysta krisen - klimathotet Says:

  […] Mona for president. Peter Andersson. Viktor. Rasmus Lenefors. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: